Медитація з допомогою райдуги

 

 

 

Сьогодні ми хочемо познайомити вас з дивовижною медитацією з допомогою райдуги, створеної відомим автором книг про езотеричні знання, Річардом Вебстером.

 

 

 


Крок перший - поступальна релаксація

Зручно сядьте або ляжте. Переконайтеся, що в кімнаті досить тепло і ніхто вас не потурбує. Ви можете накритися ковдрою, оскільки температура вашого тіла знизиться під час медитації на один - два градуси.

Глибоко вдихніть, потім закрийте очі й видихніть. Почніть усвідомлювати своє дихання і з кожним вільним видихом все глибше занурюйтеся в розслаблений стан. Дуже приємно ось так просто розслабитися і дозволити життю на короткий час розмірено плинути повз вас. З кожним видихом ви розслабляєтеся все більше і більше, розслабляєтеся все більше і більше.

Медитація з допомогою райдуги

Тепер направте свою увагу на великі пальці ніг і розслабте їх. Відчувши, що вони розслаблені, плавно переведіть увагу на стопи і почніть їх розслабляти, доки обидві вони не стануть м'якими і повністю розслабленими. Тепер нехай приємне відчуття повного розслаблення переміщується в щиколотки і потім поступово піднімається вгору по ногах і литкових м'язах, колінах і стегнах. З кожним видихом ви все більше і більше розслабляєтеся. Ніщо не повинно хвилювати і турбувати вас, поки ви віддаєтесь все більше і більше глибокому розслабленню.

Тепер відчуйте, як розслабляється низ живота і, піднімаючись вгору, це відчуття заповнює весь живіт. Вся нижня частина вашого тіла тепер абсолютно розслаблена, абсолютно розслаблена, м'яка, вільна і абсолютно розслаблена.

Переміщаючи увагу вгору, ви розслабляєте грудні м'язи і плечі, і приємне відчуття повного розслаблення заповнює цю ділянку тіла. Відчуйте, як воно поширюється і проникає в плечі, повністю усуваючи тиск, скутість і напругу. Коли ви повністю розслабили плечі, починайте проходити по черзі вздовж кожної руки, поступово розслабляючи їх до самих кінчиків пальців.

Тепер переведіть увагу на шию, і нехай кожен її м'яз розслабиться. Відчуйте, як знизу вгору розслабляється обличчя і як цей приємний потік досягає маківки. Розслабте м'язи навколо очей.

Глибоко вдихніть і повільно видихніть. Тепер ви повністю розслаблені, від маківки до кінчиків пальців ніг, і з кожним вдихом і видихом все глибше занурюєтеся в приємний стан релаксації та повного спокою.

Тепер подумки перегляньте своє тіло і переконайтеся, що кожна його ділянка повністю розслаблена. Зверніть увагу на все ще затиснуті й напружені місця і розслабляйте ці м'язи, доки, нарешті, не відчуєте, що стали зовсім, цілком і повністю м'яким, вільним і розслабленим.

Крок другий - крізь веселку

Зберігаючи відчуття повного розслаблення, уявіть себе на природі. Ви йдете по луках, покритих густою, соковитою травою. День видався чудовим, небо чисте й блакитне, і тільки кілька пухнастих хмар пливуть високо в небі.

Попереду ви бачите дивовижно прекрасну веселку і відчуваєте радісне хвилювання, бо ніколи раніше не підходили так близько до її підніжжя. Від неї віє чистотою і свіжістю, а таких живих фарб, як кольори веселки, ви ніколи в житті не бачили.

Медитація з допомогою райдуги

Ви наближаєтеся до райдуги так близько, що можете до неї доторкнутися. Піднявши голову, бачите, що веселка йде прямо в небо. Простягаєте руку, щоб дотягнутися до неї, ваша рука проникає всередину червоної смуги. Ви відчуваєте легке поколювання в руці і те, як червоний колір ще більше розслабляє кисть і всю руку.

Відчуття настільки приємне, що ви вирішуєте вступити в веселку. Тепер, озирнувшись, бачите тільки червоний колір. Червоний попереду, ззаду, по обидві сторони від вас, над головою і під ногами. Вас повністю заливає і оточує чудовий червоний колір.

Ви відчуваєте себе таким чистим, таким спокійним, таким тихим і водночас енергійним. Ви думаєте тільки про червоний, червоний, червоний.

Сидіть в цьому стані шістдесят секунд. Часто на цьому етапі відбувається спонтанне повернення пам'яті про минуле. Якщо у вас виникнуть такі спогади, перебувайте в них стільки, скільки вам хочеться, а потім продовжуйте медитацію. Якщо нічого не згадаєте, почекайте ще хвилину і потім продовжуйте медитацію.

Тепер вам хочеться рухатися далі, ви робите кілька кроків і потрапляєте в помаранчеву смугу. Червоний був таким радісним і спокійним, але він ніщо в порівнянні з абсолютним спокоєм і тишею помаранчевого. Ви відчуваєте, як ніжний помаранчевий колір проникає в кожну клітинку вашого організму. Та ви й самі стали лише помаранчевим кольором, помаранчевим, помаранчевим.

Зробіть паузу на шістдесят секунд і подивіться, чи не повернулися до вас спогади про одне з ваших минулих життів. Якщо повернулися, насолоджуйтеся ними стільки, скільки вам хочеться, а потім продовжуйте після хвилинної паузи.

У вашій свідомості зароджується бажання продовжити свої дослідження, робите ще кілька кроків вперед і опиняєтеся в жовтій смузі. Ви й раніше бачили жовтий колір, але ніколи він не був таким ясним і досконалим. Вам здається, що ви могли б цілу вічність купатися в його енергії, такий він тихий, спокійний і бездоганний. З усіх боків вас оточує жовтий, жовтий, жовтий.

Знову зупиніться на шістдесят секунд і подивіться, що відбувається. Коли будете готові, продовжуйте медитацію.

І ось ви готові пройти крізь зелений колір. Від живої, здорової енергії зеленого у вас захоплює дух. Ви відчуваєте, як відроджується і наповнюється силою кожна клітинка вашого тіла. Розслабтеся і дозвольте зеленому кольору проникнути в кожну клітину тіла. О, який прекрасний зелений, зелений, зелений.

Зупиніться на шістдесят секунд і, коли будете готові, продовжуйте.

Всього кілька кроків - і ви повністю оточені блакитним. Вам і раніше доводилося бачити блакитний колір, але той ні в яке порівняння не йде з цим величним блакитним кольором. Ви озираєтеся навколо, охоплені захопленням від цього чудесного і прекрасного блакитного, блакитного, блакитного.

Ще раз зупиніться на шістдесят секунд.

І ось ви входите в цілющі енергії синього. Ви відчуваєте себе як ніколи добре і насолоджуєтеся почуттям глибокого спокою і задоволення, дивлячись на дивовижний синій, синій, синій.

Зупиніться на шістдесят секунд.

Залишилось увійти ще в один колір. Вам не терпиться зануритися у фіолетовий, але ви утримуєте в собі усі відчуття, отримані від чудесних властивостей пройдених вами кольорів.

І ось настав час рухатися вперед. Один крок, другий і третій. Тепер ви оточені духовними властивостями фіолетового. Відчуваєте, як він проникає в кожну частинку вашого тіла, свідомість і душу. Вам хочеться назавжди залишитися у фіолетовому, відчувати його заспокійливу ніжність і поступове пробудження вашого духовного центру. Є щось невимовне в фіолетовому, фіолетовому, фіолетовому.

Знову зупиніться на шістдесят секунд. До цього моменту ви вже змогли дізнатися про декілька минулих життів.

Але могли і не дізнатися ще ні про одну. Це й не важливо.

І ось прийшов час покинути веселку. Ви зволікаєте з виходом, але знаєте, що ця медитація дає тільки передчуття того, що має статися. Отже, тепер ви виходите з веселки і повертаєтеся на луг із запашною травою. Ви знаходите красиве, приємне місце, лягаєте на траву, глибоко вдихаєте і повільно видихаєте.

Тепер кожен нерв, всі фібри й клітинки вашої істоти повністю розслаблені. Тіло м'яке, вільне і абсолютно, абсолютно розслаблене. Воно насичене доброчинними енергіями кожного кольору веселки.

Та ось настав час повертатися в сьогодення. Своїм внутрішнім поглядом побачте себе в кімнаті, в якій перебуваєте. Подумки уявіть навколишнє оточення, меблі і прислухайтеся до звуків, що доносяться ззовні. Хвилину-другу залишайтеся нерухомим, з закритими очима, порахуйте до п'яти і відкрийте їх.

Річард Вебстер

 


https://www.coloroflight.com.ua

Исцеление души и тела
066 452-14-42
068 530-31-41
Copyright © 2024
Веб-дизайн та створення сайту ctSoft Studio