Сонгкран: оновлення в вічності

13.04.2013

Таїланд в ці дні сповнений новорічним піднесенням. Тут це свято випадає на квітень й іменується «сонгкран», що на санскриті означає перехід Землі на нове коло, а для таїландців - сходження на наступну життєву сходинку, супроводжуване безліччю яскравих звичаїв.

Тайський Новий рік - це одвічний символ торжества любові й поваги, втілення прагнення до оновлення і, разом з тим, до сталості. Адже безліч століть з року в рік в ці дні таїландці поливають один одного благодатною водою, яка очищає від накопиченого негативу. Збереглося й мазання глиною або посипання запашним тальком: цей ритуал відштовхує бруд тілесний та душевний.

Дбайливо шанується і новорічна традиція віддавати данину поваги сім'ї, особливо її старшим членам, омивати статуї Будди джерельною водою з пелюстками жасмину і троянд. Все це - непорушна основа єднання в цей день всього самого прекрасного, чистого і святого.

© Всі права захищено. Відтворення матеріалів можливе лише з дозволу власників сайту та за умови наявності активного посилання на сайт.  


http://www.aura-soma.kiev.ua

Исцеление души и тела
066 452-14-42
068 530-31-41
Copyright © 2024
Веб-дизайн та створення сайту ctSoft Studio